Uitgebreid Zoeken
Zoek in titel en omschrijving
 
 

Tele-zoom objectief Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

Advertenties van Google
 
 
Plaatsingsdatum: 10-03-2017
Tele-zoom objectief Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
Tweet deze advertentie

Tele-zoom objectief Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

174 keer bekeken

prijs: € 125,00
Adverteerder
Naam:
C,
Woonplaats:
Den Helder, NH
Meer advertenties van deze adverteerder
Plaats een bod
Tele-zoom objectief Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
Tele-zoom objectief Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
Beschrijving: Te koop aangeboden: mijn tele-objectief Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

LET OP:
Dit is NIET de oudere Canon EF-S 55-250mm F/4-5.6 IS II , maar de nieuwste en op meerdere gebieden betere Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM.

De autofocus van deze nieuwste STM-versie is sneller, gelijkmatiger en geruisloos t.o.v. de oudere II-versie. Daarom is deze STM-versie zeer geschikt voor video, want scherpstellen gaat gelijkmatig (zonder springen) en is onhoorbaar op de video. Dit geldt niet voor de II-versie.
De STM-versie is ook merkbaar scherper, vooral tussen 200 en 250 mm. En dat is nou juist waarom iemand zo’n tele-zoom objectief wil.
Sterker nog: kijk eens bij willekeurig welke test van dit objectief: de resultaten over de scherpte zijn steevast laaiend enthousiast.
DE STM-versie kan tot slot ook erg dichtbij scherpstellen, wat erg praktisch is voor macro-fotografie, maar ook gewoon voor huis- tuin- en keukenfotografie.


Specificaties

- Beeldformaat APS-C
- Brandpuntsafstand 55-250 mm
- Brandpuntsafstand 35mm-equivalent 88-400 mm
- Optica:
het objectief heeft een UD-lenselement (Ultra-low Dispersion) en Super Spectra-lenscoatings voor haarscherpe, heldere beelden met een hoog contrast binnen het volledige zoombereik.
- STM-technologie:
voor soepele, stille, continue scherpstelling bij het maken van video's en snelle, accurate AF bij het maken van foto's. Scherpstelling met STM verloopt zo stil dat het geluid niet wordt opgevangen door de microfoon van de camera, zodat de soundtracks van de video geen ongewenste elementen bevatten.
- Optical Image Stabilizer:
Dit maakt sluitertijden mogelijk tot 3,5 stops langer dan normaal zonder de effecten van onbedoelde camerabewegingen – geweldig bij weinig licht of opnamen waarbij sterk wordt ingezoomd.
- Panningdetectie:
ja – schakelt automatisch de stabilisatie in horizontale of verticale richting uit bij het volgen van horizontale (bijvoorbeeld de hond of vliegtuigen) of verticale beweging.
- Niet-roterend front-lens: ja – dus geen problemen met Polarisatiefilters of filterhouders.
- Objectiefconstructie (elementen/groepen) 15/12
- Aantal diafragmalamellen 7
- Minimaal diafragma 22-32
- Kortste scherpstelafstand 85 cm.
- Handmatig scherpstellen ja.
- Filterdiameter 58 mm.
- Max. diameter x lengte 70,0 x 111,2 mm
- Gewicht 375 gr.

Ik heb dit objectief gekocht omdat deze lens in alle tests fantastische scores heeft gekregen. En omdat het een licht en compact objectief is, is het ideaal voor dagelijkse fotografie (en video!) rondom het huis en vooral ook op vakantie.
Omdat het objectief me zo goed beviel, ben ik weer begonnen met het fotograferen van vogels en vliegtuigen. Ook daarvoor is dit een ideaal objectief: licht, maar met een ongelooflijk goede resolutie en scherpte (google zelf de tests maar) en een heel erg snelle autofocus.

Omdat ik het fotograferen van vooral kleine vogels (zoals mezen, vinken, roodborstjes, de ijsvogel, enz.) wil oppakken, moet ik overstappen naar een sterker tele-zoom objectief. Daarom verkoop ik dit objectief.

Mijn objectief bevindt zich in zeer goede staat (“nieuwstaat”). De bijgaande foto’s tonen dat het objectief geen beschadigingen heeft.
Ik heb bewust ook een foto van de bajonet bijgevoegd, omdat die wel eens gebruikssporen of –schade wil hebben. Hiervan is bij mijn objectief geen sprake, zie de bijgaande foto die dit toont.

Dat dit een vlijmscherp objectief is, en een razendsnelle autofocus (AF) heeft, is te zien op enkele extra bijgevoegde foto’s.


Meegeleverd:
- Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
- originele Canon front lensdop E-58 II
- originele Canon achter lensdop E
- originele Canon verpakking

Bij afhalen mag het objectief vrijblijvend worden geïnspecteerd en desgewenst op de eigen camera worden uitgeprobeerd. Desgewenst zijn meer foto’s met dit objectief te bekijken en kan de originele rekening worden getoond.
Verzenden kan eventueel ook, maar uitsluitend aangetekend en op kosten van de koper.


 
 

Meer advertenties uit Lenzen en Objectieven

nikon AF-S DX n...
wegens overcompleet te koop een nikon...
Prijs:
€ 235,00
Canon EF 70-200m...
Canon EF 70-200mm f / 2.8L IS II USM ...
Prijs:
€ 500,00